Jenny van Herwijnen Schepers cv

Mijn werk is te omschrijven als realistisch tot magisch-realistisch met een humoristische ondertoon. Met verborgen verwijzingen en woordspelingen tracht ik een glimlach te leggen over tragiek. Het op doek brengen van gedachten en het combineren van oude gebruiksvoorwerpen tot en met het hedendaags afval, het verzamelen en net zo lang samenstellen daarvan, tot er een schilderij ontstaat dat zijn eigen verhaal gaat vertellen, dat is de wereld waarin ik mij dagelijks begeef.

Kortom; een ogenschijnlijk vredig landschap blijkt meer prijs te geven dan verwacht.

Mijn werk is regelmatig te zien geweest op exposities o.a. in Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Delft, Eindhoven, Aalsmeer, Dordrecht, Drachten, Wassenaar, Vlissingen en in de regio. Vanaf 1990 tot 1996 heb ik werk verricht voor de Stichting Culturele Manifestaties Wouw met onder meer organiseren van exposities, opzetten van een wachtkamerproject (kunst in wachtkamers) en organiseren van Cultureel Wouw.

Vanaf 1993 heb ik in mijn atelier en beeldentuin l a 2 tentoonstellingen per jaar van gastexposanten met zowel twee - als driedimensionaal werk. Het ontvangen van bezoekers en geven van een rondleiding en het maken van lesbrieven voor schoolbezoek hoort daar ook bij.

In 1995 in eigen beheer de uitgave van de "Kees Keijzer Kunstroute". Dit was een fietsroute die langs alle openbare kunstwerken van de Wouwse beeldhouwer Kees Keijzer ging in de Gemeentes Roosendaal, Wouw en Bergen op Zoom.
In 1997 mochten wij als Atelier JES de Culturele Prijs van de gemeente Wouw ontvangen.
In 1999 in eigen beheer de uitgave van de route "Kunstfietsen". Deze route ging langs acht verschillende ateliers, museum en expositieruimtes, alsook langs alle geplaatste openbare kunstwerken in Wouw, deel Roosendaal en deel Bergen op Zoom. De beide routes waren verkrijgbaar bij de VVV-s en de deelnemers. Inmiddels zijn deze geheel uitverkocht.

Mijn werk is opgenomen in diverse kunstuitlenen, o.a. Roosendaal, Deventer, Den Bosch, Bergen op Zoom, Etten-Leur, Helmond, Zevenaar en Eindhoven. Mijn schilderijen zijn zowel door particulieren als door bedrijven aangekocht. Vanuit een eigen kunstuitleen JES wordt er ook werk verhuurd.

Documentatie over mijn werk is opgenomen in de NBKS (Nieuwe Brabantse Kunst Stichting) te Breda. www.nbks.nl Bestuurslid geweest van BKC (Beeldend Kunstenaars Collectief) Roosendaal. Lid geweest van Kunstenaarsvereniging Arsis Bergen op Zoom.